ByGigi · staging | styling | selling ·

Geniale vondst voor badkamer

Wilhelmina woont sinds kort in een rijksmonument; een prachtig gebouw dat nu als woonhotel wordt gebruikt. Ze heeft een klein appartement met een tuin. Vanwege de beschermde status kun je niet zomaar wat veranderen. Dat was best een uitdaging. Om bij de tuin te komen moet je in haar appartement namelijk door de badkamer en daar zocht Wilhelmina een praktische oplossing voor. ByGigi hielp haar met een nieuw badkamer-ontwerp en maakte een plan voor de interieurstyling.

Proactief, eerlijk en prijsbewust

Wilhelmina: “Via mijn zoon kwam ik bij Gigi. Eigenlijk is dat wel een grappig verhaal. Hij werkt bij een telefoonprovider en vroeg wat Gigi deed om haar beter advies te kunnen geven voor haar telefoon. Toen hij vertelde dat ik ook net een ander huis had, zei ze spontaan dat ik haar mocht bellen. Via videobellen gaf ze me gratis en voor niets tips voor de verkoop van het oude huis. En voor mijn nieuwe huis gaf ze haar beste idee prijs nog voor ze de opdracht had. Zo is ze gewoon. Daar wil je toch mee werken?! Bovendien had ze een geniale vondst voor die onmogelijke badkamer.”

Ze mag dan vrijgevig zijn, maar Gigi is volgens Wilhelmina ook prijsbewust. “Ik had online al een offerte voor raambekleding opgevraagd. Achteraf kwam ik bij Gigi op de helft van dat bedrag uit. Ze zoekt niet persé het duurste uit om het mooi te maken. Het moet gewoon goed zijn en beantwoorden aan wat jij wilt. Wat ik zelf heel fijn vond is dat ze meteen met allerhande stalen kwam van soorten luxaflex en gordijnstoffen. Een cadeautje in lockdown tijd, als je zelf niet naar de winkel kunt! Bij de badkamer zei ze eerlijk dat dit ook nieuw voor haar was. Je weet precies wat je aan haar hebt.”

Vormgeven wat ík mooi vind

Als ze het wil lijkt Wilhelmina’s badkamer nu geen badkamer meer. “De wastafel en douche kan ik achter de luxaflex van een glasschuifwand laten verdwijnen, en tegen de andere muur staat een soort van industriële kast met louvre deuren. Daar kan ik alle spullen in kwijt. Gigi weet echt het praktische met het mooie te combineren. En het gebeurde ook echt in samenspraak. Stylisten kunnen wel een idee hebben, maar het gaat ook om de wens van de bewoner. En daar is Gigi heel goed in: ze heeft er iets moois van gemaakt binnen wat ik leuk vind.”

Hoe? Door mee te denken en door te vragen. “Soms wist Gigi al wat ik mooi zou vinden, zonder dat ik het zelf nog wist. Ze kon zich echt in mijn smaak verplaatsen op basis van heel weinig aanwijzingen. Het ging soepel en was bovendien erg gezellig. Met Gigi krijg je namelijk ook een hoop vrolijkheid in huis. Tegelijkertijd neemt ze je veel werk uit handen. Ze regelt maatwerk en had ook contact met de timmerman, loodgieter en huisbaas, terwijl ik nog in het oude huis zat. Het voelt bij haar een beetje alsof familie voor je aan het werk is.”


Terug naar referenties