ByGigi · staging | styling | selling ·

Het opbloeien van ‘een mooie dame’

De eerste makelaar die Geraldine van der Knaap in de arm nam, noemde de villa ‘een mooie dame, die nog wat aandacht nodig heeft’. Met de aandacht van Gigi vond de metamorfose plaats. ‘De mooie dame’ was klaar om te gaan daten. Een kennis van Geraldine, die na de styling langs kwam en ook in het makelaarsvak zit, riep: ‘wat is hier gebeurd?!’. Ook de huidige makelaar vond de presentatie erg geslaagd. Iedereen was onder de indruk van het fraaie resultaat. Een uur nadat het huis online ging, kregen ze al de eerste bieding. ByGigi verzorgde in dit verkooptraject een walk & talk consult, de artist impressions, de fotostyling en de tijdelijke meubilering.

Deskundig anker in het verkoopproces

Geraldine: “Als eerste liep Gigi met me door huis en gaf aanwijzingen en adviezen. Ik moest veel op gaan ruimen en vond het fijn hoe ze daarin vanuit haar jarenlange ervaring richting en waardevolle tips gaf. Ze zorgde ook voor een duidelijke planning. ‘Over drie weken kom ik weer kijken’, zei ze dan. En als ze lang niets van me hoorde, belde ze me gewoon. Bij het opruimen zie je ongeveer een half leven langskomen. Het is dan heerlijk dat iemand je bij de hand neemt. Daardoor loopt alles soepeler. Tijdens het hele verkoopproces was ze voor mij een deskundig anker.”

Wat ze vooral erg prettig vindt aan Gigi is haar inlevingsvermogen. Geraldine: “Weet je wat het is? Weggooien is niet mijn sterkste kant. We hadden een groot huis en gaan nu kleiner wonen. Ineens moet je van veel spullen afscheid nemen. Van de babyspullen van onze jongens bijvoorbeeld, die nu 15 en 13 jaar oud zijn. Ik wilde wel, maar het gaf ook stress.” Het loslaten was voor haar een pittig proces. “Het bijzondere van Gigi is dat ze niet alleen praktisch is, maar ook feilloos aanvoelt waar je mee zit. Zonder te dwingen zorgt ze met haar warme persoonlijkheid dat je het dan toch wel doet.”

Betere versie van je eigen huis

Daarnaast roemt Geraldine haar vakmanschap. “Het huis heeft een grote hal, die we strak wit hadden geschilderd. Gigi gaf aan dat dit een warme grijs-beige tint moest worden. Het effect is gewoon fantastisch; het ziet er nu zo chic uit! En de witte houten deuren en de trap komen ineens stukken beter tot hun recht.” Elders in huis mocht juist meer kleur komen. “Met schilderijen, kussens en lampjes toverde Gigi de slaapkamer om. Ook in de rest van het huis zette ze passend meubilair neer uit eigen voorraad. Heel raar, maar eigenlijk voel ik me nu pas thuis in mijn eigen huis. Het is gewoon jammer om weg te gaan.”

Bij twee ruimtes heeft Gigi een artist impression gemaakt: een 3D beeld hoe de ruimte er uit zou kunnen gaan zien. “Echt een goed idee: onze tweede badkamerwas namelijk nog niet af. Gigi heeft in de kale ruimte gewoon een schildersezel gezet, met haar print. Hetzelfde deed ze met de berging, die een mooie werkruimte zou kunnen worden.” Het zit voor Geraldine in deze details. “Ik zie nu pas de potentie van ons huis. Ze laat de betere versie van je eigen huis zien. En ik weet het zeker: als Gigi er niet was geweest, had ons dat een paar ton in de opbrengst gescheeld.”


Terug naar referenties