ByGigi · staging | styling | selling ·

Net die vrouwelijke touch

Frits Rosendaal, hoogleraar Epidemiologie aan het LUMC, verhuist deze zomer naar de binnenstad van Leiden. In juni stond zijn pand in Wassenaar te koop.

‘We hebben twintig jaar in dit huis gewoond, met vier kinderen. Op dit moment woon ik er alleen met mijn zoon en willen we terug naar de stad. De makelaar gaf aan dat restyling wellicht de verkoop zou bevorderen. Daar had ze een punt; een vrouwelijk touch ontbreekt hier in onze mannenhuishouding. En als je iets in de etalage zet, moet je het goed doen.

Gigi heeft duidelijk verstand van zaken. Binnen twee weken was ons huis verkocht! In deze buurt is dat heel bijzonder. De foto’s op internet – en dus de restyling - speelden daar duidelijk een belangrijke rol in. Wetenschappelijk kan ik het niet bewijzen, maar ik heb wel ervaren dat verkoopstyling werkt.

Kijk, een kastdeurtje dat niet sluit, dat repareer je natuurlijk. Maar de muren overschilderen omdat witte muren beter verkopen dan kleurrijke kinderkamers, dat had ik niet kunnen bedenken. Ze heeft ook gevoel van ruimte weten te creëeren. Zelf heb ik opgeruimd en wat spullen opgeslagen. En Gigi zette ons meubilair wat anders neer en bracht her en der sfeer aan met eigen attributen. Wat een impact. Dat bedoel ik nou!

Haar manier van werken is prettig en logisch. Ze is duidelijk en georganiseerd, maar waar nodig ook flexibel. Ik wilde bijvoorbeeld dat ze de kamer van mijn zoon oversloeg, aangezien hij eindexamen deed. Dan maar gekleurde muren. Ze voelde het belang aan en ging mee in mijn verhaal. Dat kon ik zeer waarderen. Ik kan haar iedereen aanbevelen.’


Terug naar referenties